Cellevision Chess Cup – Sakarias 2:a !

Sakarias Jussila, Helsingborgs ASK hade en stor framgång i helgens Lilla Cellavision Chess Cup där han knep silverplatsen i konkurrens med 48 andra spelare Mycket starkt! Även Sakarias klubbkamrat Majed Fakhr Eldin gjorde en stark insats och hamnade på 7:e plats och fick ett rankingpris. Adrian Söderström ifrån Fagerviks SK vann turneringen med imponerande 8 poäng av 8 möjliga.

36	Johan Sjölander		Landskrona SK		1250E	3.0

I huvudturnering Cellavision Chess Cup deltog 238 spelare och bland dom hittar vi 10 spelare ifrån Nordvästra Skåne. Bäst lyckades, som vanligt, Patrik Nilsson som representerar Helsingborgs ASK. Han hamnade på en 57:e plats med 5 av 8.

233	Lars Persson		Skromberga ASS		1590E	1.5

Tävlingens vanns av Alexei Shirov,Lettland med 7 poäng. Samma poäng hade den kinesiske stormästaren Zeng Chongcheng men han fick nöja sig med 2:a plats eftersom han hade sämre kvalitetspoäng.

I varje rond livesändes 19 partier, två i Lilla och sjutton i huvudturneringen, så dom partierna finns sparade och kan laddas ner här. Sakarias Jussila huserade i toppen hela tävlingen så samtliga hans partier finns med i partifilen.