International Chess Holiday

Chess holiday logoDet är snart dags för den bland Nordvästskåningar populära turneringen International Chess Holiday i Prag. I nuläget är åtta Nordvästskåningar anmälda:Stefan Myrenfors, Patrik Nilsson, Staffan och Emma Thomasson, Stefan Andersson, Walter Steffert, Lars Segerström och Peter Dalling. Samtliga spelar vecka 2 (26/7 – 2/8), första dagen är ankomst och sista avresa. Man kan även välja att spela 19/7 – 26/7 eller 2/8 – 9/8.

Jag överlämnar ordet till rutinerade Chess Holiday deltagaren och “reseledaren” Peter Dalling (om man vill vara med så anmäler man sig enklast genom att maila till Peter: dallingpeter@gmail.com):

“Vi bor och spelar på ett fyrstjärnigt hotell (Amarilis) ca. 300 meter från Vaclavplatsen – alla rum inklusive spelhallen har luftkonditionering. Under de sammanlagt tre spelveckorna deltager ungefär ett par hundra spelare från företrädesvis Tyskland, Tjeckien, Sverige, Norge Wales, Italien, Slovakien och ett par länder till.

Dessutom ordnas det guidade utflykter för dem som så önskar. Många har med sina respektive och stämningen är ytterst familjär och god. Prag på sommaren är en gnistrande pärla med fina restauranger, gott öl och ett sjudande liv. Eftersom jag fyller år, när vi är där har jag för avsikt att bjuda hela gänget på middag förutsatt att det inte blir en svenska anstormning…

Det bör tilläggas att under de 23 år jag och Staffan har deltagit har vi varit sammanlagt över 70 olika individer från vårt distrikt. Peter Rothman vann sin grupp i fjol, Staffan har också vunnit en gång medan jag uppnådde ELO-tal 1999. Det blev så högt att jag därefter kunde titulera mig CM, vilket är fullständigt bisarrt. Detta visar att alla har en hyfsad chans att erhålla ett ELO-tal, om man inte redan har det.

Tilläggas bör att sammanräknat har Staffan varit den flitigaste gästen i turneringen, eftersom han ibland har spelat TVÅ veckor i följd.

Det är inte för sent att anmäla sig, vilket man enklast gör genom att maila mig. Flyget till Prag är löjligt billigt.
Peter Dalling, dallingpeter@gmail.com

Share